V nórskej hokejovej nominácii aj Zuccarello-Aasen a Thoresen

07.01.2014 Celý región

Oslo 7. januára (TASR) - Tréner nórskej hokejovej reprezentácie Roy Johansen oznámil v utorok konečnú 25-člennú nomináciu na ZOH 2014 v Soči, v ktorej figuruje aj jeden hráč z NHL - útočník Mats Zuccarello-Aasen z New Yorku Rangers. V útoku sa bude Johansen spoliehať aj na Patricka Thoresena z Petrohradu, s 18 bodmi druhého najproduktívnejšieho hráča MS 2012.

Nóri sa budú v Soči snažiť vylepšiť desiatu priečku zo ZOH 2010. V záverečnom kádri je až 13 hokejistov, ktorí sa pred štyrmi rokmi predstavili vo Vancouveri.

Severania otvoria svoje účinkovanie na ZOH 2014 13. februára súbojom s obhajcom titulu Kanadou, v základnej B-skupine sa stretnú ešte s Fínskom (14. februára) a Rakúskom (16. februára).

Konečná nominácia Nórska na ZOH v Soči:

brankári - Lars Haugen (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Lars Volden (Espoo Blues, Fín.), Steffen Söberg (Valerenga Oslo)

obrancovia - Alexander Bonsaksen, Daniel Sörvik (obaja Valerenga Oslo), Jonas Holös (Lokomotiv Jaroslavľ, Rus./KHL), Henrik Solberg (Stavanger Oilers), Ole-Kristian Tollefsen (BK Färjestad, Švéd.), Mats Trygg (Lörenskog), Henrik Ödegaard (Missouri Mavericks, USA/CHL)

útočníci - Morten Ask, Sondre Olden (obaja Valerenga Oslo), Anders Bastiansen, Marius Holtet, Martin Röymark (všetci BK Färjestad, Švéd.), Robin Dahlström (Örebro HK, Švéd.), Kristian Forsberg, Per-Age Skröder (obaja MODO Örnsköldsvik, Švéd.), Mads Hansen (Storhamar Dragons), Ken Andre Olimb (DEG Düsseldorf, Nem.), Mathis Olimb, Mats Rosseli Olsen (obaja Frölunda, Švéd.), Niklas Roest (BIK Karlskoga, Šv
 

Vyberte región